Designtips

Designtips

Designinspiration

Ibland är det bara det bästa som är gott nog. Ett unikt smycke specifikt matchat till din bröllopsklänning. Ett personligt smycke som studentpresent. Eller det där lilla extra för dukningen på nyårsfesten. Nedan finner du några olika inspirationskällor till dina smycken. Kontakta oss gärna för tips kring design och materialkombinationer. Vi strävar efter att göra det där perfekta smycket just för dig.

Sötvattenpärlor är ett lyxigt naturmaterial som är vanligt i till exempel bröllopssmycken. Priset på sötvattenpärlor varierar stort, beroende på storlek, hur jämn formen är och färg. Sötvattenpärlor finns i naturliga nyanser av vitt, gräddvitt och ljus rosa, samt i s.k. peacock, en svart färg som kan ha en oljelik yta med inslag av grönt och lila. Dessutom färgas sötvattenpärlor i en mängd färger.

Vaxade glaspärlor är ett populärt alternativ till sötvattenpärlor eftersom de är perfekt runda även i större storlekar. Vaxade glaspärlor är dessutom ett billigare alternativ än sötvattenpärlor. Vaxade glaspärlor finns i alla tänkbara färger. Färgerna är ofta mycket klara och vackra.

Kristallpärlor reflekterar ljuset på ett alldeles speciellt sätt. Swarovski är den mest kända tillverkaren av kristallpärlor. Kristall fås genom att addera tungmetaller, ofta bly till glas. Kristall är alltså inte ett naturligt material, till skillnad från bergkristall som är en variant av mineralet kvarts.

Ett lyxigt alternativ är halvädelstenar. Bergkristall är en helt klar sten som finns både i oregelbundna och regelbundna former. Det finns många olika typer av halvädelstenar, den lila ametisten och rosa rosenkvartsen är några av de mest populära. Mörkt röda granater kan vara mycket fina tillsammans med bergskristall. Oräkneliga andra sorters stenar finns. Priserna varierar stort, och beror både på form, färg och ursprungsland.

Vi kan även erbjuda brudkronor och tiaror specialgjorda för din stora dag. Kronorna och tiarorna skapas med silverpläterad koppartråd och smyckesbaser, tillsammans med pärlor av ditt val, till exempel sötvattenpärlor, kristall och glaspärlor.

Har presentens mottagare en aldeles speciell favoritfärg? Eller kanske har du en speciel accentfärg som tema på ditt bröllop. När du själv är med och designar dina smycken kan du välja att ta upp en eller flera färger som accentfärger i valet av pärlor. Ett klassiskt pärlhalsband kan varieras med ett fåtal färgade pärlor. En berlock av glas eller en passande halvädelsten kan bli fokuspärlan i ett halsband. Här sätter bara fantasin gränser för vad som är möjligt!

Metaldetaljer finns i oräkneliga former och figurer. Silver- och guldfärgade detaljer finns tillgängliga i stora mängder. Utbudet av sterlingsilver är även det stort. På senare tid har även smyckesdelar i kopparfärgad, bronsfärgad och svart metall blivit populärt. Metallpärlorna kan bryta av pärlorna på ett vackert sätt, och berlocker av olika storlekar kan göras. Berlocker kan även vara stansade med ett buskap, eller stansas med dina egna ord, till exempel jubilarens eller dopbarnets namn.

Vi fixar specialgjorda accenter till dukningen! Vinglasmarkörer i olika färger, här med kristallpärlor, gör det lätt att hålla ordning på sitt eget glas på minglet. Servettringar av silvertråd och pärlor eller smyckade placeringskort är andra idéer som förhöjer en nyårsfest eller finare middag.